Brak wskazań temperatury oleju na po wymianie oleju w ASO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zbyhoo
    Ambiente
    • 2012
    • 112

moze jednak dało by rade
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
  • seba210
    Ambiente
    • 2011
    • 233

Wczoraj miałem przymusową wizytę w ASO (gwarancja) i wymianę oleju i przekodowanie wskaźników z QG1 na QG2 (z zmiennych na stałe okresy między przeglądowe)

Dzisiaj w drodze do pracy odkryłem, że nie działa wskaźnik temperatury oleju na maxidot, tzn cały czas wskazuje --- pomimo tego że olej napewno osiągnął temp powyżej 50 st. :shock:

Narazie nie mogę sie dodzwonić do ASO (zalało ich czy inna cholera) a jestem ciekaw co mogli spieprzyć:
    - nie przypięty/uszkodzony kabelek/czujnik czy
    - coś nie tak zrobili przy przestawianiu koma z QG1 na QG2

No i ciekawe czy faktycznie czujnik nie działa i czy możę mieć to np wpływ na spalanie itp.

PS. Jak dostanę odpowiedź z aso zobaczymy czy Wasze typy były celne
    Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• eaglemirek
      RS
      • 2010
      • 14108
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez seba210
      wymianę oleju i przekodowanie wskaźników z QG1 na QG2 (z zmiennych na stałe okresy między przeglądowe)
      Jeśli masz stałe okresy to brak temp oleju na maxidot :!:
      Niech ustawią tak jak było dotychczas a tylko w książce wbiją stałe. Było już na forum :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• seba210
        Ambiente
        • 2011
        • 233

Zamieszczone przez eaglemirek
        Zamieszczone przez seba210
        wymianę oleju i przekodowanie wskaźników z QG1 na QG2 (z zmiennych na stałe okresy między przeglądowe)
        Jeśli masz stałe okresy to brak temp oleju na maxidot :!:
        Niech ustawią tak jak było dotychczas a tylko w książce wbiją stałe. Było już na forum :!:
        Niezła kicha. Kurde, że też o tym nie wiedziałem.
        Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• gieu
          Rider
          • 2009
          • 607
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Prawdopodobnie zmienili ci na QG0, czyli kompletne przeglady co 15kkm. Popros zeby ustawili QG2. Wtedy bedziesz mial wymiane oleju co 15kkm, a normalny przeglad co 30kkm. Przy QG2 jest temp oleju na maxidocie, przy QG0 - nie.
          Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• seba210
            Ambiente
            • 2011
            • 233

Zamieszczone przez gieu
            Prawdopodobnie zmienili ci na QG0, czyli kompletne przeglady co 15kkm. Popros zeby ustawili QG2. Wtedy bedziesz mial wymiane oleju co 15kkm, a normalny przeglad co 30kkm. Przy QG2 jest temp oleju na maxidocie, przy QG0 - nie.
            Strzał w dziesiątke Ustawili QG0. Nawet nie wiedziałem, że jest takowy.
            Jestem umówiony na zmianę na QG2.

[ Dodano: Pon 10 Cze, 13 13:03 ]
            Zamieszczone przez gieu
            Popros zeby ustawili QG2. Wtedy bedziesz mial wymiane oleju co 15kkm, a normalny przeglad co 30kkm.
            Wróciłem do QG1 bo ponoć jak przestawili na QG2 to nadal nie było wskaźnika temperatury oleju.
            Więc tylko w książce mam wpisaną wymianę oleju 15kkm/rok
            Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

Pracuję...